• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

כדור גבינה

31 ביולי 2012 by דנה רביב תגובה אחת

אני מוכרחה להתוודות, אני ממש אוהבת ממרחי גבינות, לכן כשאני מארחת אני תמיד מכינה מגוון של מטעמים גבינתיים.
המתכון הבא משלב שלל טעמים: פסטו, זיתים, עגבניות מיובשות וכמובן גבינה…
מאיפה הגיע אלי המתכון? באחד מימי ההולדת במשפחה, חמותי הגיעה עם צלחת שעליה מונח חצי כדור מאוד מעניין וכשלקחתי לעצמי חתיכה…

ראיתי שמבפנים הוא מכיל שכבות מהממות של עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופסטו.
עכשיו, אני יודעת מה אתן חושבות.. מליון קלוריות! אז זה הוא שלא! במיוחד לאלו שחשוב להם לשמור על אחוזי שומן נמוכים באוכל,
להלן מתכון משגע לכדור גבינה במרקם של שמנת המכילה רק 5% שומן…

דרך אגב, המנה הזו נותנת שואו שאף אחד לא ישכח… (כמו שאתן רואות מהתמונה שצילמתי, המנה נראת מדהים אפילו בצלחת חד פעמית פשוטה 🙂 )


הדפסה
כדור גבינה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  30 דקות
זמן בישול: 
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 750 גרם של גבינה לבנה 5% שומן
  • ¾ כוס ממרח עגבניות מיובשות
  • ¾ כוס ממרח זיתים שחורים
  • חצי כוס ממרח פסטו לציפוי- אני קונה את הפסטו הטרי ולא התעשייתי בגלל הצבע…
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לקישוט
  • עירית קצוצה, צנוברים קלויים. (תוכלו לקשט לפי טעמכם האישי)
להוצאת הנוזלים מהגבינה
  • מסננת ושתי גזות שטופות במים.
הוראות הכנה
  1. להניח מסננת דקה מעל קערה עמוקה, חשוב שתחתית המסננת תהיה באויר כדי שהגבינה לא תיגע בנוזלים שמופרשים לקערה.מתכון לכדור גבינה- שלב 1
  2. לפרוס את הגזות כך שיכסו את פנים המסננת ומעט מהשוליים, (ראה תמונה).
  3. למלא חצי מכמות הגבינה בזהירות כדי שהגזות לא יזוזו, תפקיד הגזה חשוב למרקם כדי שלא נאבד ממסת הגבינה אלא רק מהנוזלים.
  4. למרוח את ממרח העגבניות מעל הגבינה ומעליה את ממרח הזיתים, יש לשים לב שמורחים בשכבה אחידה כדי שבכל פרוסה תהיה כמות אחידה של ממרחים וגבינה.
  5. את חצי כמות הגבינה הנותרת יש לתבל במלח ופלפל גרוס לפי טעמכם האישי ולהניח מעל הכל, לישר את פני הגבינה מלמעלה ולכסות בנייר כסף או ניילון נצמד.
  6. להניח במקרר למשך לילה ובכל פעם שמתאפשר יש לרוקן את הקערה מהנוזלים כך שהגבינה תשאר יבשה.
  7. ניתן להשאיר את הגבינה במקרר בשלב הזה עד להגשה.מתכון לכדור גבינה- שלב 2
הכנה להגשה
  1. יש לשחרר את הגבינה מהקערה על ידי הנחת צלחת שטוחה מעל הקערה ואז הופכים בעדינות כל הצלחת ובעדינות ומשחררים את הקערה.
  2. לאחר שקילפנו את הגזה(תבדקו טוב שלא נשארו שאריות של חוטים).
  3. מורחים את ממרח הפסטו בשכבה דקה מעל הכדור כך שיכסה את כולו ובוזקים עירית קצוצה או צנוברים קלויים…
הערות
שימוש בממרחים טובים יבטיחו תוצאות טובות. מבחינת אחסון: לאחר ההגשה הגבינה יכולה להישמר בקופסא אטומה במקרר, (בהנחה שישאר לכם משהוא… :)) בתאבון!
3.2.2045

מתכון לכדור גבינה- הגשה
מתכון לכדור גבינה- הגשה
image
image

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:גבינות, מנה מיוחדת, עד חצי שעה הכנה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חים תגובה מאת:

    11 בספטמבר 2013 אל0:00

    מנה מצויינת, הכנתי למפגש חברים והתגובות היו מעולות.

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים