• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מלבי

22 במאי 2012 by דנה רביב כתוב תגובה

הקינוח האולטימטיבי לקיץ חם! מלבי קר ומשגע!
המתכון הזה ממש קל להכנה ואינו מכיל כמות גדולה של חלב, מה שעושה אותו קליל מאוד לאכילה בכל שעה שרוצים ובנוסף גם יכול להתאים לרגישים ללקטוז.
בזכות השימוש בקופסאות חד פעמיות קטנות נוח לאחסן במקרר ואין מה לשטוף…

הדפסה
מלבי
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
למלבי
  • 3 כוסות חלב- ניתן להשתמש בכל סוג
  • 7 כוסות מים קרים
  • 10 כפות קורנפלור
  • חצי כוס סוכר
לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2-3 טיפות תמצית מי ורדים
  • צבע מאכל אדום לפי הצורך (אני משתמשת בצבע ג'ל אקסטרה אדום)
  • כמה טיפות של לימון (עד כפית)
הוראות הכנה
אופן הכנת המלבי
  1. יוצקים 2 כוסות מים לקערה ומוסיפים את הקורנפלור, מערבבים עד שהקורנפלור נמס ללא גושים ומניחים בצד.
  2. בסיר גדול שמים 5 כוסות מים ו- 3 כוסות חלב, מוסיפים את הסוכר ומחממים כמעט עד לרתיחה.
  3. כשתערובת החלב והמים מתחילה להעלות בועות מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב במטרפה למניעת גושים.
  4. ברגע שהתערובת מסמיכה מורידים מאש וממשיכים לבחוש כדי לקרר מעט את התערובת על מנת שלא תתגבש, הערבוב הוא הכי חשוב בתהליך ואם לא נקפיד תמיד לערבב יהיה לנו מלבי מלא בגושים קטנים של קורנפלור שלא נעים לאכול (במידה וזה קורה תמיד ניתן להעביר את התערובת במסננת)
  5. המרקם הדרוש הוא כמו של קרם חלק, אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף תוך כדי בחישה מעט מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  6. מניחים לתערובת להצטנן מעט ומעבירים בעזרת מצקת לכלי ההגשה.
  7. ממתינים ולא סוגרים את המכסים עד שהמלבי מתקרר כמעט לחלוטין כדי שלא יווצרו אדים וישאירו שכבה של מים על המלבי.
הכנת הסירופ
  1. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים את תמצית מי הורדים וצבע המאכל ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מתחיל מעט להסמיך, לבסוף מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  2. צריך להזהר שהסירופ לא יסמיך מידי על מנת שלא ישרף. יש לזכור שכאשר הסירופ יהיה במקרר הוא יתקשה הרבה יותר ולכן מכבים את האש כשהוא עדיין טיפה דליל ממה שרוצים. (גם לאחר הקירור אם הוא דליל מידי תמיד ניתן להחזיר לאש ולהסמיך יותר או לחילופין להוסיף מים אם יצא סמיך מידי)
  3. אני אוהבת לשמור את הסירופ בבקבוק של מי עדן עם פיה קטנה או בבקבוק לחיץ שקונים בכל חנות של כלים חד פעמי והוא נשמר במקרר די הרבה זמן.
  4. אני ממליצה לקנות בחנות לכלים חד פעמיים קופסאות מלבי קטנות עם מכסים שלא עולים יקר וממש נוח לשמור אותם במקרר ובכל פעם שמתחשק משהו קר ומתוק פשוט חוטפים קופסא מזלפים הרבה מהסירופ האדום והמתוק ולמי שאוהב מוסיפים בוטנים, קוקוס, פיסטוקים קצוצים ועוד תוספות שאוהבים.
  5. לאחר יומיים שלושה שהמלבי במקרר תהיה הצטברות של מים מסביב, לא לדאוג פשוט לשפוך את המים העודפים והכל בסדר.
3.5.3251

מתוייק תחת: קינוחים מתוייג כ:כשר לפסח, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים