• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

צלי בתנור – שפונדרה

11 באפריל 2012 by דנה רביב תגובה אחת

אנחנו נוהגים להכין מנה עיקרית מיוחדת כל שבוע וכמובן בחגים, צלי בתנור היא מנה עיקרית נפלאה שניתן להכין במעט מאוד השקעה (עיקר הזמן הוא בבישול).
התוצאה ארוחה חגיגית ונפלאה שתרשים את כל הסועדים, אז ללא הקדמות מיותרות, הנה המתכון שלי לצלי בשר מעולה.

הדפסה
מתכון לצלי בתנור - שפונדרה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  3 שעות 30 דקות
זמן כולל:  3 שעות 45 דקות
מרכיבים
  • 1.5 קילו נתח בשר מסוג שפונדרה או צלי כתף מספר 5
  • 2 גזרים גדולים
  • 2 בצלי שאלוט
  • 2 ראשי שום לא קלופים בשלמותם
  • 1 גבעול כרישה בינוני
  • 2 תפוחי אדמה
  • ¾ כוס יין אדום או מים
  • גבעול של טימין או רוזמרין לפי טעמכם האישי
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • פפריקה
  • מעט שמן זית
הוראות הכנה
  1. קולפים את תפוחי האדמה והגזרים וחותכים לחתיכות גדולות, מקלפים את בצלי השלוט ושמים את כל הירקות בתבנית צלייה בגודל המתאים. את הכרישה לחצות לאורך, לשטוף היטב ולהוסיף לתבנית
  2. את הירקות לערבב עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
  3. לנגב מעט את הבשר בנייר סופג ולבזוק מלח, פפריקה ופלפל בנדיבות, לחמם מחבת גדולה עם מעט שמן ולצרוב את הבשר מכל צידיו (ניתן לראות בתמונה. פעולה זו סוגרת את הבשר ומבטיחה בשר עסיסי).
  4. להוסיף את הבשר לתבנית עם הירקות, לשפוך את היין ולשים מלמעלה את הטימין או הרוזמרין. (ניתן לראות בתמונה את התבנית לפני האפייה).
  5. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 175 מעלות למשך כשלוש וחצי שעות תלוי במשקל ובסוג הבשר. מידי פעם להפוך את הבשר כדי לוודא אפייה אחידה.
הערות
לאחר סיום האפייה יש לתת לבשר לנוח לפחות 10 דקות.
3.3.3077

תמונות הכנה

סגירת הבשר
סגירת הבשר
הצלי לפני האפייה
הצלי לפני האפייה

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:כשר לפסח, סוכות, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. ענת תגובה מאת:

    9 בנובמבר 2014 אל14:17

    שלום רב
    ראשית חייבת לציין שהמתכונים פשוט ברורים וטעימים ,רק במתכון הזה את מציינת בסעיפים 3 ו-4 (ניתן לראות בתמונה. פעולה זו סוגרת את הבשר ומבטיחה בשר עסיסי). אני לא רואה את התמונה וכן את שלב 4(ניתן לראות בתמונה את התבנית לפני האפייה).
    אם אפשר להוסיף תמונות של שלבי ההכנה- תודה רבה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים