צ׳ימיצ׳ורי
הרבה אנשים חושבים על רוטב צ׳ימיצ׳ורי כתוספת לבשר, ואכן בגלל שרוטב צ׳ימיצ׳ורי מכיל עשבי תיבול, שום ובצל הוא הולך נפלא עם סטייק! אם יש לכם צנצנת בבית, ממש מומלץ להתנסות ולהוסיף צ׳ימיצ׳ורי לעוד מנות כגון פסטה, כריכים, פילה דג בתנור, חזה עוף, קציצות מטוגנות, בקיצור צ׳ימיצ׳ורי הוא רוטב נפלא שמשדרג כמעט כל מאכל! יש לי…
מרק דלעת
אני חייבת להודות שתמיד תמיד יש לי דלורית שלמה בקערת הפירות שלי, היא גם מוסיפה יופי לשולחן וגם נשמרת היטב למקרה שאצטרך אותה, חיי המדף שלה ארוכים יחסית ולכן בניגוד לדלעת היא נשמרת נהדר! מרק דלעת הוא מרק ממשפחת הכתומים, אני מכינה אותו מדלורית שלמה שהטעם שלה מאוד עדין וחמאתי וחתיכה של דלעת שמוסיפה מתיקות…
תפוחי אדמה מעוכים
תפוחי אדמה קטנטנים וטעימים עם טריק קטן שהופך אותם לקריספים במיוחד… את תפוחי האדמה הקטנטנים האלו תוכלו למצוא בקלות בסופר, הם מגיעים בשקית קטנה ומתאימים לבישול מהיר של 8 דקות במיקרוגל, הטריק המושלם: מועכים את תפוחי האדמה לאחר הבישול כך שבזמן הצלייה בתנור הם הופכים לפריכים מאוד. נפלא כתוספת לארוחת צהריים או ערב מהירה, אני…
חצילים בתנור
אחד המאכלים הכי שכיחים במטבח העיראקי הוא חצילים! בכל יום שישי באופן קבוע אימי מטגנת פרוסות חצילים, חמים וטעימים באופן יוצא מן הכלל! אוכלים אותם במהלך השבת בכל מיני דרכים כמו להניח אותם על פרוסת חלה טרייה עם עגבנייה או עם סביח אדיר ומושלם! לאחרונה מצאתי דרך קלה ומהירה להפוך את פרוסות החציל לטעימות לא…
כרובית בתנור
אני תמיד מחפשת מנות קלילות שאפשר להכין בלי בעיה כשמגיעים אורחים לארוחת ערב. כרובית בתנור היא מנת פתיחה קלה מאוד להכנה והיא אהובה מאוד בהרבה מסעדות. אני חייבת להודות שאצלנו במשפחה מכינים אותה לפחות פעמיים בשבוע… הדפסה כרובית בתנור מאת: דנה רביב מרכיבים 1 כרובית שלמה 4-5 כפות טחינה 1 עגבניה קצוצה חופן פטרוזיליה קצוצה…
לביבות תרד
תמיד אמרו לנו שתרד הוא מאוד בריא, חלקנו גם זוכרים היטב את פופאי המלח שאוכל תרד ומיד הופך לשרירי וחזק… אבל מה יש בתרד שהוא כל כך מומלץ? תרד מכיל כמות גבוהה מאוד של סידן (מצוין לאלו שאינם צורכים מוצרי חלב), ויטמין k, אשלגן והמון המון ברזל!!! מה אפשר לעשות עם תרד? אז הכי פשוט…
תערובת גרעינים לסלט
במשך שנים נהגתי לרכוש תערובת גרעינים לסלט, בעיקר מכיוון שתוספת הגרעינים ממש משדרגת את טעם הסלט. ההרפתקאה הזו נגמרה כשמחירים החלו לעלות, למה לשלם כל כך הרבה על תערובת שאפשר להכין בקלות בבית? וכך נולד המתכון הבא שלי. כמות תערובת הגרעינים שמופקת מהמתכון מספיקה לי למספר שבועות (אצלנו אוכלים סלט כמעט כל יום) כאשר אני מאכסנת את…
תפוחי אדמה שלמים בתנור
אז מאחר ועכשיו ל״ג בעומר אני חייבת להתוודות שאני מחכה רק לתפוחי האדמה הנימוחים והטעימים שיוצאים מהמדורה??? אין ספק שגם כשמדליקים מנגל אני דואגת קודם כל להכניס כמה תפוחי אדמה לתוך הגחלים… אבל מה עושים בבית כדי לקבל לפחות משהו דומה? מסתבר שזה קל מאוד ומהיר מאוד – תפוחי אדמה שלמים בתנור! תפוחי האדמה יכולים להיות…
בצק פריך
בצק פריך הוא מרכיב מאוד חשוב באפייה, ניתן להכין בעזרתו מגוון גדול של עוגות פאי, קיש ועוד… בבצק הזה ניתן להשתמש ללא כל בעיה במאפים מתוקים ומלוחים, כאשר רוצים להכין מאפה מלוח פשוט מחליפים את כף הסוכר בכפית מלח. הדפסה בצק פריך מאת: דנה רביב זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 30 דקות זמן כולל: …
לביבות תפוח אדמה ותרד
את נפלאות התרד אין צורך להסביר, כולנו יודעים כמה חשוב לשלב תרד באוכל שלנו וכמה הוא עשיר בויטמינים ונוגדי חימצון. יש הרבה שלא אוהבים את טעמו כשהוא מודגש מידי במאכל מסוים אך אני משלבת אותו בהמון סוגי קציצות וטעמו לא מורגש כל כך. השבוע קניתי ירקות טריים מחוות ירקות אורגנים ובתוך הארגז התחבא לו תרד…