אוזני המן – במילוי שוקולד

חג פורים בפתח וזה הזמן להכין אוזני המן !
למקרה שאתם תוהים מדוע כדאי להכין אוזני המן בבית ולא לחסוך את המאמץ ולרכוש אוזני המן מסחריות? אז התשובה לכך מורכבת מכמה סיבות:

אוזני המן ביתיות הרבה יותר בריאות ולא מכילות מרגרינה וכמויות מופרזות של סוכר.
ניתן להכין את המתכון עם הילדים ולייצר חוויה כייפית ברוח חג פורים (הילדים יקחו לגן או לבית הספר עוגיות שהם הכינו במו ידם).
אתם יכולים לקבוע את המילוי לפי טעמכם האישי (למי שמעוניין פרסמתי גם מתכון לאוזני המן עם מילוי תמרים ואגוזים).


מתכון לאוזני המן - במילוי שוקולד
מאת:
מספר מנות: 30
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
מרכיבים לבצק
  • 1 חבילה חמאה רכה, לא מומסת. (100 גרם)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון (הצהוב)
  • 2 כוסות קמח תופח
למילוי:
  • שוקולד נוטלה
הוראות הכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים חמאה רכה, סוכר, סוכר וניל, ביצה וחלמון עד שהתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט רק עד שנוצר בצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך 20-30 דקות.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של ½ ס"מ.
  6. קורצים עיגולים בקוטר של כ- 7 ס"מ (כוס רגילה).
  7. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מהשוקולד וסוגרים לצורת משולש (אוזן המן...).
  8. מהדקים היטב בכל קצה ומשאירים חור קטן למילוי כדי שיבצבץ החוצה. (חשוב להדק חזק כדי שלא תפתח בזמן האפייה.
  9. ממשיכים להכין את שאר הבצק.
  10. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרווחים מעט כי הם תופחים בזמן האפייה (עד 10 בתבנית).
  11. אופים עד שמופיע צבע שחום בקצוות, למשך 14 דקות בדיוק.
  12. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר, בוזקים אבקת סוכר ומשתדלים לא לאכול הכל!!!

אוזני המן במילוי שוקולד – תמונות הכנה

אוזני המן במילוי שוקולד
אוזני המן במילוי שוקולד

14 תגובות עבור - “אוזני המן – במילוי שוקולד”

  1. מתכון מעולה נעשה כמה פעמים האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה שלא נתנה תשובה .שנשאלה וכן להכין עוגיות סנדביץ אור רולדות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *