עוף בגריל

עוף בגריל היא מנה קלאסית בישראל, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד ומתאימה כארוחת ערב או צהריים.
ישנם אין סוף סוגי תיבול לעוף בגריל ותפוחי אדמה, התיבול שלי מבוסס על תבלין לעוף ופרגיות שניתן לרכוש בכל חנות בתוספת צ'ילי מתוק שמעניק לעוף ולתפוחי האדמה מעט מתיקות פיקנטית.
מבחינת התוספת אני תמיד נוהגת להכין את תפוחי האדמה והבטטות בניפרד כדי שלא יספגו את הנוזלים של העוף ויקבלו מעט קריספיות.

מתכון לעוף בגריל
מאת:
מספר מנות: 5
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
לתערובת העוף
  • חצי בצל
  • 2 ענף תימין
  • 4-5 ענפי כוסברה
  • 2 שיני שום (לא חייבים לקלף)
  • 6 חלקי עוף
לתערובת הירקות
  • 3 תפוחי אדמה
  • ½ בצל
  • 3 בטטות
  • 1 סלסילת פטריות שמפניון
  • 1 עגבנייה או חופן עגבניות שרי
למרינדה
  • ½ 1 כפיות פפריקה
  • 1 כפית תבלין לעוף או לפרגיות
  • ¼ כפית כמון
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית מלח רגיל
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • מעט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומניחים בצד.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה, הבצל, העגבנייה והבטטות וחותכים לחצאי פרוסות. מוסיפים את הפטריות ומכניסים לשקית קוקי (שקית המיועדת לאפייה).
  4. לשקית נוספת מכניסים את חלקי העוף, הבצל, השום ועשבי התיבול.
  5. יוצקים ⅓ מהמרינדה לתוך שקית הירקות וסוגרים עם הסוגר.
  6. את שארית המרינדה יוצקים לשקית עם העוף וסוגרים.
  7. מערבבים את שתי השקיות עד שהמרינדה מכסה את הירקות והעוף (ככה הידיים לא מתלכלכות).
  8. מניחים את השקיות בתבנית אפייה ומנקבים בעזרת מזלג 4-5 חורים כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה.
  9. מכניסים לתנור למשך שעה. (לאחר כ-20 דקות מתחילת האפייה מורידים את הטמ"פ ל-180 מעלות וממשיכים כרגיל).
  10. אני ממליצה להגיש עם אורז לבן ותוספת של סלט חסה ליד.
  11. בתאבון!
  12. עוף בגריל - הכנסת מרכיבים לשקית קוקיעוף בגריל - הכנהעוף בגריל - תפוחי אדמה ובטטות עם הטיבול בשקית קוקי
הערות
לשדרוג משמעותי כדאי להוסיף זיתים שחורים לשתי השקיות. אם גם אצלכם אוהבים שום אז מומלץ לשים יותר.

 

 

 

גולשים שחיפשו מתכון זה צפו גם במתכונים האלו:

תגובות

  1. ענת הגיב/ה

    היי דנה-בוקר אור – חזרתי לדווח שהעוף יצא לי שחום ,רך ועסיסי -בדיוק כמו שאנו אוהבים – התענגנוו גם על התפוחי אדמה שיצאו בדיוק כמו אצלך בתמונה -אין ספק שזה העוף הקבוע שלי.יום מקסים ותודה.

  2. ענת הגיב/ה

    דנהלה -סליחה על כל כך הרבה שאלות-האם שתי השקיות עם 2 התבניות נכנסות לך באותו זמן לתנור?

    • הגיב/ה

      היי ענת אני שמחה לענות על כל שאלה שיש לך, תרגישי חופשי…
      שתי השקיות נאפות ביחד. את יכולה להניח אותן במגש חד פעמי גדול או מגש התנור שהוא רחב מספיק כדי להכיל את שתיהן.

כתיבת תגובה