עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה עם פירורים של בצק פריך היא העוגה האהובה על בעלי, כל שנה ביום ההולדת שלו הוא מבקש עוגת גבינה פירורים.
במשך השנים ניסינו מתכונים רבים לעוגות פירורים עד שלפני שנתיים קיבלתי מתכון מחברה טובה שלי ומאז המתכון הספציפי הזה ל עוגת גבינה פירורים הפך למתכון הרשמי לעוגה הזו!
העוגה מבוססת על שימוש בגבינה לבנה עם 5% שומן ושמנת מתוקה לייצוב העוגה.
במתכון זה אין שימוש בחומרים מייצבים כגון: ג'לטין, מרגרינה או קורנפלור.

מתכון לעוגת גבינה פירורים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
לתחתית הבצק ולפירורים:
  • ½ 2 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאה רכה (אני שמה 10 שניות במיקרוגל...)
  • 2 חלמונים (הצהוב...)
  • 2 שקיות סוכר וניל
לתערובת הגבינה
  • 2 שמנת מתוקה (2 של 250 מ״ל או אחד של 500 מ"ל)
  • כוס ועוד 5 כפות סוכר (שימו לב שנשתמש בשני חלקים)
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 שקיות סוכר וניל
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. הכינו תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 25 ס"מ על 35 ס"מ.
  3. הניחו בקערה את מרכיבי הבצק וערבבו בעזרת הידיים עד לקבלת בצק. (הבצק יכול להראות מעט פירורי ולא אחיד אך זה בסדר והוא יתגבש באפייה).
  4. הניחו בערך ⅔ מהבצק בתבנית מעט משומנת והדקו בעזרת כף היד עד שתתקבל שכבה אחידה.
  5. את הבצק שנותר הניחו בתבנית קטנה או על נייר כסף, (אין משמעות לצורה מכיון שאת הבצק הזה אנחנו נפורר לפירורים- ראו תמונה).
  6. אפו בתנור את את הבצק למשך כ-20 דקות, את החלק של הפירורים אפשר לאפות מעט יותר למי שאוהב פירורים שחומים על העוגה.
  7. בקערה גדולה שמים: כוס סוכר, גבינה וסוכר וניל ומערבבים מעט עד שהסוכר נמס ומניחים בצד.
  8. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת מתוקה עם 5 כפות סוכר לקצפת יציבה. (רצוי במיקסר)
  9. העבירו חצי מהקצפת לקערת הגבינה וערבבו בתנועות קיפול עדינות ואיטיות, הוסיפו את המחצית שנותרה וקפלו שוב רק עד שנוצר איחוד בין הגבינה לקצפת.
  10. לאחר שהבצק התקרר העבירו את תערובת העוגה לתבנית וישרו את פני העוגה מעט.
  11. את הבצק שהכנו בצד לפירורים מפוררים מעל העוגה בצורה שווה.
  12. מניחים את העוגה במקרר למשך הלילה וכך הנוזלים מהגבינה נספגים בתחתית הבצק ונותנים לו טעם מתוק מיוחד.
  13. בתאבון!
  14. עוגת גבינה פירורים - הכנה 1
    עוגת גבינה פירורים - הכנה 2
    עוגת גבינה פירורים - הכנה 3
    עוגת גבינה פירורים - הכנה 4
    עוגת גבינה פירורים - הכנה 5
    עוגת גבינה פירורים - הכנה 7
    עוגת גבינה פירורים - הכנה 8
    עוגת גבינה פירורים - הכנה 9
הערות
טיפ מצויין לעוגות גבינה: השתמשו בתבנית עם מכסה תואם שישמור על פני העוגה.

גולשים שחיפשו מתכון זה צפו גם במתכונים האלו:

תגובות

  1. איה הגיב/ה

    דנה שלום ,
    האם אפשר להוריד את כמות הגבינה ל – 500 גרם ולהוסיף שמנת חמוצה אחת ?

  2. שירה הגיב/ה

    הי דנה,
    תודה לך על המתכון, העוגה נראית מעולה וגם מהתגובות קיבלתי חשק להכין.
    רציתי לשאול האם ניתן להקפיא ואיך העוגה מתקבלת לאחר הקפאה?

  3. ענת הגיב/ה

    היי דנה-תודה על המתכונים לשבועות.
    -תוכלי בבקשה להסביר לי סעיף 8 ?איך אני יודעת שהקצף יציב -בכדי לא להגיע לרמה של חמאה? האם במהירות גבוהה של המיקסר ואת הסוכר שמים מהתחלת ההקצפה. יש לי מיקסק קנווד האדום.

    היכן אפשר להשיג תבנית כמו בתמונה?תודה

    • הגיב/ה

      היי ענת, כדי להגיע לקצפת יציבה יש להקציף מספר דקות ולעצור כאשר רואים שהשמנת הפכה להיות סמיכה, אין צורך בקצפת עמידה כל כך ולכן לא צריך להסתכן בלהקציף יותר מידי עד לרמה של חמאה.
      את יכולה להוסיף את הסוכר בהתחלה ביחד עם השמנת ולהקציף במהירות גבוהה.
      את התבנית הזו את יכולה לקנות בכל חנות שמוכרת כלים למטבח כמו נעמן, פעמית סטור, ששת וכו…
      חג שמח.

  4. shila הגיב/ה

    שלום לך דנה! עוגת גבינה פירורים יש לי שאלה: האם 750 גר' גבינה שמצויין במתכון האם ניתן להכין עם 500 גר' גבינה לבנה 9% ולהכין בתבנית אפייה קטנה יותר כמו 22 או 24? אשמח לקבל תשובה ! תודה shila

    • הגיב/ה

      היי שילה, אם תפחיתי רק בכמות הגבינה ולא בשאר המרכיבים תצא לך עוגה מתוקה מידי ולא מאוזנת בטעמים שלה ולכן אני ממליצה לך שתי אופציות:
      1. להכין את כל הכמות וליצוק לתבנית קטנה יותר ועוד אינגליש קייק חד פעמית קטנה שתוכלי להקפיא לפעם אחרת. (אפשר גם בכוסות אישיות שקופות)
      2. להפחית את כל המרכיבים לחצי כמות ולהשתמש בתבנית קטנה יותר (בערך 20).
      בהצלחה…

  5. פולי הגיב/ה

    הכנתי את העוגה עכשיו לכבוד הערב חג מחר,
    שאלה :לפי דעתי לא הקצפתי את השמנת מספיק מדי היא הייתה יציבה אך לא כמו בתמונה פה ,זה אומר שהעוגה לא תתייצב ותיהיה רכה?

  6. ענת הגיב/ה

    היי דנה -לאחר מספר מתכונים דומים שעשיתי -והעוגה יצאה רכה מידי ובלתי נחתכת יפה .רוצה לנסות מחר להכין את העוגהץ
    האם אפשרי לשים בעוגה 500 גרם גבינה ו-250 גרם גבינת שמנת?
    ושלאיזה חברה את משתמשת< טרה?תנובה?תודה

    • הגיב/ה

      היי ענת,
      את בהחלט יכולה לערבב את סוגי הגבינות (רק קחי בחשבון את אחוזי השומן בגבינת השמנת). אני משתמשת בגבינה 5% שומן של תנובה או סקי.
      לגבי חיתוך העוגה: השתדלי להרים את חתיכת העוגה בעזרת מרית. העוגה יציבה מאוד ולא רכה מידי. אגב, את כל עוגות הגבינה אוכלים רק יום לאחר ההכנה היות והעוגה מגירה נוזלים לתחתית הבצק.
      בהצלחה.

  7. חנה היכל הגיב/ה

    שלום לך

    בעוגת הגבינה עם הפרורים-האם לא משתמשים כלל בחלבונים (הלבן)- ומה דעתך על הוספת קצת לימון?

    • הגיב/ה

      שלום חנה, במתכון זה אנחנו לא משתמשים בחלבונים אלה רק בחלמונים (הצהוב).
      לגבי הלימון, התוספת תשנה את טעם העוגה לגמרי ותקנה לה טעם חמצמץ מידיי לטעמי אך את מוזמנת לנסות ולשתף אותנו.

  8. מיכל הגיב/ה

    היי דנה
    בקשר לעוגת הגבינה רשום קמח טופח אם יש לי קמח רגיל כמה אבקת אפיה להוסיף לעוגה?
    תודה מראש

    • הגיב/ה

      היי מיכל, המתכון מדויק לפי קמח תופח ואני ממליצה לך להחזיק בבית חבילה של קמח תופח היות והוא שימושי מאוד בהמון מתכונים. במידה ואין לך את יכולה להשתמש ב 2 וחצי כוסות קמח רגיל בתוספת 2 כפיות אבקת אפייה.

  9. חני הגיב/ה

    אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה? וקמח שיפון במקום קמח לבן? כמה מ״ל יש במיכל שמנת מתוקה? (אני קונה בארה״ב) אפשר להמיר בחלב קוקוס? תודה

    • הגיב/ה

      שלום חני, לגבי השמנת מתוקה, מיכל אחד זה 250 מיליליטר (או כוס אחת) אז סך הכל צריך 500 מיליליטר. לגבי שמן הקוקוס, לא ניסיתי אך לדעתי אין בעיה להשתמש בכמות של 200 מיליליטר של שמן קוקוס (אך תדעי שטעם החמאה מאוד משמעותי בעוגה הזו). לגבי הקמח, לא ניסיתי בעצמי אבל אם את בוחרת להחליף לקמח שיפון צריך לקחת בחשבון שקמח שיפון סופח יותר נוזלים ולכן כדאי שתוסיפי בין 3-5 כפות של נוזל כלשהו (חלב / מיץ תפוזים / מים) המטרה היא להגיע לבצק רך ולא דביק. מקווה שעזרתי, ספרי לי איך הסתדרת.

    • יפית הגיב/ה

      עוגה מ-ע-ו-ל-ה!!!! העוגה הכי מוצלחת שיצאה לי אי פעם. מכיוון שאני גרה בארה"ב אז השתמשתי בגבינת שמנת במקום גבינה לבנה. המירקם מעולה. מעולם לא יצאה לי עוגת גבינה מושלמת כמו שאני אוהבת והפעם זה פשוט עבד. לכל הבנות בארה"ב שרוצות לדעת תידות הכי פשוט להמיר בגוגל. 2 קופסאות שמנת מתוקה זה 500 מיליליטר.

  10. שרית הגיב/ה

    עוגה מעולה. בלי סוף מחמאות, חיסלו הכל!!! עשיתי בתבנית 28, לא 26, ויצא גבוה ומרשים.
    ללא ספק, הופכת להיות עוגת הגבינה הרשמית שלי…..
    תודה!

  11. ענת הגיב/ה

    היי דנה -האתר שלך מהמם.
    איך אוכל לקבל עידכונים אם אין לי פייסבוק?
    ושאלה-בעוגת גבינה-הכמות של הקמח היא 350 גרם?תודה

    • הגיב/ה

      היי ענת,
      תודה רבה, לגבי הקמח – 2.5 כוסות זה אכן 350 גרם (אגב כתבתי פוסט על כוסות מדידה וכלים לאפייה)
      לגבי העדכונים – אנחנו עובדים על יצירת ניוזלטר למי שמעדיף לקבל עדכונים בדואר אלקטרוני, אני מניחה שהאפשרות תעלה לאתר בעוד כמה שבועות היות ואנחנו רוצים לוודא שהוא יהיה איכותי.

  12. אורית הגיב/ה

    האם העוגה יוצאת יציבה ?? לא צריך או כדאי לשים בתערובת הגבינה משהו מייצב בדוגמת ג'לטין ??

    • הגיב/ה

      היי אורית, אין צורך להוסיף לעוגה כלום, לאחר יום במקרר העוגה יציבה לחלוטין (ניתן לראות גם בתמונה, העוגה יציבה, אל דאגה :) )

  13. דודו הגיב/ה

    מתכון פצצה!!!! עוגה יוצאת סוף הדרך!!! קלה ופשוטה להכנה ויוצאת הרבה
    יותר טוב ממתכונים אחרים שניסתי בעבר.ממליץ בחום. 

  14. מיכל הגיב/ה

    נשמע מצויין! האם הכמויות האלה מתייחסות לתבנית אינגליש קייק ארוכה? או לתבנית עגולה?

    • הגיב/ה

      היי מיכל, המתכון מתייחס לתבנית עגולה בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל של 25 ס"מ על 35 ס"מ.
      המתכון עודכן, תודה רבה על תגובתך.

  15. אורית קזימירסקי הגיב/ה

    שלום,האתר מאוד נעים וידידותי.המתכונים נראים טעימים ולא מסובכים

  16. נורית הדדי הגיב/ה

    הכנתי יצאה טעימה מאוד, אפילו הילדים שמבקשיםם רק עוגות שוקולד, התלהבו,

כתיבת תגובה